Julafton i Sydney

När jag kom hem från jobbet var huset nersläckt med tända ljus överallt och Emilia hade förberett en skattjakt till mig. Efter ledtråds-letande i rim-form nådde jag slutligen fram till frysen där 2 paket Acai-juice vilade, så nu blir det hemmagjord Acai-bowl för hela slanten nästa gång suget faller in!
 
Sedan gjorde vi julmiddag. Pasta med tomatsås och vitlöksbröd (OCH JULMUST!) och sedan tog vi tåget in till Darling Harbour. Vi har aldrig varit där för och det har stått på vår Bucket List att besöka detta ställe sen vi anlände till Sydney och jag tror vi valde en helt perfekt kväll. Var gatu-uppträdanden, julkör och pynt överallt. Vi gick och köpte jul-kryddade nötter och satte oss ner på bryggan lagom till att helt fantastiska fyverkerier exploderade i hamnen. Rös i hela kroppen och kan knappt vänta till att se nyårsraketerna, blir som hypnotiserad av fyverkerier!
 
När vi kom hem njöt vi av pepparkakor, mer julmust, skypande med familj, och något avsnitt av Julens Hjältar, världens mysigaste julkalender. 
 
 
Nu är det juldagsmorgon och jag och Emilia har en lugn morgon där vi avnjuter våran frukost i soffan framför en stor julkonsert på TV. Vid lunchtid får vi besök och tätt därefter bär det av ner till stranden för Sunburnt Christmas, en beach-festival där bl.a. Ben Howard spelar och en massa Dj:s jag aldrig hört talas om. Tyvärr regnar det och är 20 grader vilket är rätt otroligt då det varit högsommar ända fram till nu. Men äsch, lite sketväder kan inte förstöra vår dag. WOHO PARTY!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Vet inte riktigt vilken kategori denna blogg faller in i. Anledningen till att jag bloggar är också okänd. Här bjuds dock på allt som representerar mig, Ellen. Jag är 18 år, har 8 syskon och tycker om att köpa kläder, laga mat och ha roligt. Ni är alla välkomna att slukas upp av mitt bloggande och läsa!
RSS 2.0