Ku-ring-gai

Haft en så himla fin dag FULL av små upplevelser. Dagen hade mycket mer att erbjuda än väntat.
 
Efter 2 timmars tågresa hoppade vi av mitt ute i ingenstans och följde skylten "Ku-ring-gai Chase Nationalpark" mitt ut i bush och djungel. Kändes lite småfarligt att ge sig ut på okänd mark utan guide och utan täckning på mobilen. Tänk om vi skulle stöta på ett farligt djur eller stuka våra fötter igen? Men det gick så bra så och tillslut nådde vi fram till en fin liten vik vid namnet "Apple tree bay" där vi badade, åt picknick och tog bilder på oss själva med självutlösaren. 
 
 
Var en så himla fin och fridfull plats med människor paddlade kajak ute på vattnet och ENORMA ödlor som springer fort förbi en fötter innan man hinner reagera. Riktigt läskiga är dom, men tydligen helt ofarliga och mer rädda för oss människor än vi är för dom. 
 
Jag och en liten variant av jätteödlorna (på trädet hittar ni den)
 
Vi insåg sedan att vi nog inte skulle klara av att vandra genom den hårda bushen hela vägen tillbaka UPPFÖR så vi gick över till en parkering som råkade ligga i närheten och fråga 2 snälla människor som varit ute och kajakat hur man går till närmaste tågstation. Närmaste tågstation ligger 3 timmar promenad bort fick vi då som svar. Men de var så himla snälla och erbjöd sig att skjutsa oss till tågstationen. Så underbart att möta på locals för det är alltid så glada på att visa runt en till massa fantastiska platsen. På vägen åkte vi därför först till en Ö som endast finns några timmar under dagen, beroende på tidvattnet där det växer träd ur sumpmarken och miilljooooontals småkrabbor i regnbågens alla färger kryper omkring i leran ner i små hål. 
 
Vi åkte sedan upp till en liten park där vi bland annat såg vilda enorma kängurur, nästan 2 meter höga och små små frog-mouth-ugglor. Där fanns även en fin utsiktsplats över hela nationalparken.
 
Låter denna bild avsluta våra dagsäventyr. Nu ska jag och Emilia massera varandras ryggar, äta något gott och sedan däcka tidigt i våra sängar.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: klara

coolt!

2013-12-18 @ 20:34:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Vet inte riktigt vilken kategori denna blogg faller in i. Anledningen till att jag bloggar är också okänd. Här bjuds dock på allt som representerar mig, Ellen. Jag är 18 år, har 8 syskon och tycker om att köpa kläder, laga mat och ha roligt. Ni är alla välkomna att slukas upp av mitt bloggande och läsa!
RSS 2.0