I'll cut your balls

Har inte uppdaterat på länge, Men jag har inte haft något internet. Nu har jag så det räcker för ett tag iallafall! Hmmm vad har hänt sen sist? 

Jag var i Sydney i förrgår över en natt för att ta farväl av Lovisa en sista gång som åker tillbaka till Sverige efter två år i Australien som jag nu är ute efter. Flyttade även officiellt ut ur min gamla lägenhet i Bondi så jag måste hitta en ny om 3 veckor när jag farmat klart. 

Här på farmen har vi ju massa mammor som fått lamm, 780 lamm för att vara lite mer exakt. Idag kl 07.00 stack jag och hela familjen och jagade dem genom skogarna i några timmar tills vi blev svettiga som kladdig ost. Nästa stora jobb var att separera lammen från sina mammor. Efter detta skulle alla lamm få 2 sprutor, en öron-piercing och inte bara ett tajt gummiband runt svansen som ska få den att ruttna och trilla av, utan även runt lammpojkarnas pungkulor! 

Efter 14 timmar är vi klara. Jag har BAJS i hela ansiktet och hela kroppen värker. Nu väntar potatis-purjo-sparris-soppa, surdegsbröd, pumpa-frittata, lammkebab, korvar, sallad och KLADDKAKA jag gjort. Vi har tänt en stor brasa utomhus men är alldeles för trött för att gå ut. 

Så det var iallafall hur jag spenderat min lördag. Säger väl rätt mycket om denna familjens gemensamma helgaktiviteter. Annat än stranden-utflykter eller familje-shopping i köpcentret... 


Family living

Hayley som är lika gammal som mig är hemma över vinterlovet då hon vanligtvis pluggar i Newcastle. Hela familjen är alltså komplett vilket innebär vinterlovsaktiviteter för hela slanten. 

Jag och Hayley jobbar ihop om dagarna. Vi bygger staket, jagar får, bakar kanelbullar och dricker kaffe. Detr kul att inte vara totally alone hela dagarna och jag och Hayley är rätt lika. Bubbliga pratkvarnar båda två. 

Vid 5 när solen ( som i och för sig mestadels gömmer sig bakom gråa tunga moln ) spenderas dagen med träning inför loppet i Sydney vi alla ska springa om en månad, långkok, mata brasan och filmtittande. Vanliga vinterrutiner jag har med familjen i Sverige som nu sommarsemester i Danmark. 

Antar jag förtjänar denna vinter efter en sommar från maj förra året till maj i år ( minus två kalla månader i Sverige )

Blooodig lammstek med ratatouille och pumpa. Tack Florence! 

Lördagsshoppingen i min ensamhet. Här fanns överkast från Anna O. som ligger på min stora svenska säng. Shit den sängen saknar jag. Speciellt när mina syskon ligger skavfötters o snarkar. 
James Franco och en apbebis. Kan det bli bättre? Jag är kär i James Franco. Undrar om han gillar svettiga bonnatöser.

Mexican night. Beef-chili, homemade cornbread, herbed wildrice, avocado-sallad, paprika-hummus, nachos och mojito avslutades med någon ugnsbakad blåbärspannkaka med blåbärsgrädde. Nä, saknar inte att laga mat i Bondi alls faktiskt.

Men saknar Sydneys värme. Nåväl, one month to go! 

PS. Tror jag bröt mitt långfinger idag. Det är blåsvart och dubbel storlek. Tappa en järnbjälke på handen. Ds.

En vanlig fredag

Börjar bli en sann farmare då jag vaknar 06.00 utvilad av mig själv precis som resten av familjen. Unnade mig dock en lugn morgon ensam i huset i den vackra soluppgången med frosten på kullarna med en långsam frukost jag mumsar på nu. Rostad pumpernickel med avokado och rostade mandlar, yoghurt med min hemmagjorda myssssssli, frukter och rykande kaffe från familjens espresso-maskin. Skäms sannerligen bort med det skafferi jag har tillgång till här. Annat än mina flingor-med-mjölk-frukostar i Bondi (fast jag åt ju mest ute på café där, hehe!) 


JÄKLAR! Jag var visst inte ensam hemma. 12åriga Jerry kom just upp klädd i vitt som ett spöke och skrämde livet ur mig. Han är min "lillebror" och kommer bli världens snyggaste rugby-player om några år. Just saying. 

Nu är klockan "redan" 08.00 och jag ska ta min bil ut i skogen och leta efter 30 får. Hittar jag dom ska jag jaga dom 2 km till en annan hage där det finns bättre gräs för deras lamm. Gjorde detta igår också men hittade bara ett får med 2 lamm. Tog mig 4 timmar. Bra workout. Hittade ett dött får också i en skogsdunge som förmodligen dött när hon förlöst sin unge. Luktade väldigt äckligt. 
Visualisera er en lantlolla med 2 flätor, brandgul overall och 5 storlekar för stora kängor som springer över prärien med armarna upp i luften och låten "I am sailing" i hörlurarna och det är jag. Blir jag klar i tid kommer jag sedan rulla hem i min kärra och avnjuta en fabulös lunch gjord på vem vet vad ur skafferiet. Det är skönt att jobba själv när familjen är borta på eget håll för då kan jag göra saker i mitt eget tempo. Jobbar jag med Rob blir vi klara 15.00 och då har jag inget att göra fram tills läggdags. 

Blir nog lite kanelbulle-bak, kaffe i solen (fina vädret är tillbaka!!) och vikande av tvätt (familjen har utan att det visste det råkat anställa en husa också, hehe!) innan jag sticker ut på kullarna och sprayar mina buskar med dödande medel. 

Sedan ska mina lammungar matas, katterna likaså och en lammstek står på kvällens middagsmeny som jag ska hjälpa Florence att förbereda lite. 

Ska även klippa mina tånaglar tänkte jag. 

Där har vi min fredag. Lär nog få dagen att rulla på. Livet här är så enkelt. Och att jag både tjänar pengar och får ett visum genom detta är rätt sjukt. Jag bara är ju! 
3 månader i Australien

Idag är det exakt 3 månader sen jag landade på Sydneys flygplats med 1000 fjärilar i magen, överskottsenergi och en svintung resväska. Då var tanken att jag skulle stanna till mitten av Augusti och sen åka hem till Sverige för gott. Nu sitter jag på en farm vid en brasa. Utomhus är det 0 grader och snöstorm och jag kommer inte vara hemma om 1.5 månad FOR SURE. 

De tre första månaderna jag åkte hit första gången med Emilia var väldigt turbulenta och händelserika. Jag blev påkörd av en bil och fick uppleva och lära mig nya saker som att flytta hemifrån, leva efter en budget, gråta efter mamma och pappa, bli sparkad från jobb och så vidare. Det var sannerligen en underbar tid. 


MEN jag måste säga att jag under dessa tre månader lärt mig så mycket mer. Låter djupt men lärt mig så mycket om mig själv genom att vara här HELT ensam. Och att vara helt ensam är underbart. Jag kan umgås med precis vem jag vill och jag lär mig så mycket genom att socialisera mig på egen hand. Jag kan gå vart jag vill och göra vad jag vill när jag vill. Vilket jag gör. Jag menar jag är just nu uppe i Orange och skär halsen av får och kör traktor och andra sekunden ligger jag på stranden i Sydney på min Surfbräda och vilar. 

Jag vet inte vart jag befinner mig om ens 2 månader. För inte hade jag kunnat tro att jag skulle vara här för 2 månader sedan. Jag kommer iallafall fortsätta ha jäkligt kul och göra som jag vill. Följa min magkänsla för det har hittills visat sig bara löna sig! 

Deep shit. 

Nu ska jag äta chocolate pudding med Rob till Australian Masterchef. Vi är lite deppiga idag utan anledning och hR pratat cancer, självmord, olycklig kärlek och sjukdomar hela dagen. Imorgon ska lamm jagas i pisk-regnet och en 1.5 meter djup grop ska grävas. Rob ska klippa mitt hår också för jag har inte råd med frisör. En helt vanlig dag med andra ord. 

Lev livet Sverige. Vet inte riktigt vilken kategori denna blogg faller in i. Anledningen till att jag bloggar är också okänd. Här bjuds dock på allt som representerar mig, Ellen. Jag är 18 år, har 8 syskon och tycker om att köpa kläder, laga mat och ha roligt. Ni är alla välkomna att slukas upp av mitt bloggande och läsa!
RSS 2.0