En vanlig fredag

Börjar bli en sann farmare då jag vaknar 06.00 utvilad av mig själv precis som resten av familjen. Unnade mig dock en lugn morgon ensam i huset i den vackra soluppgången med frosten på kullarna med en långsam frukost jag mumsar på nu. Rostad pumpernickel med avokado och rostade mandlar, yoghurt med min hemmagjorda myssssssli, frukter och rykande kaffe från familjens espresso-maskin. Skäms sannerligen bort med det skafferi jag har tillgång till här. Annat än mina flingor-med-mjölk-frukostar i Bondi (fast jag åt ju mest ute på café där, hehe!) 


JÄKLAR! Jag var visst inte ensam hemma. 12åriga Jerry kom just upp klädd i vitt som ett spöke och skrämde livet ur mig. Han är min "lillebror" och kommer bli världens snyggaste rugby-player om några år. Just saying. 

Nu är klockan "redan" 08.00 och jag ska ta min bil ut i skogen och leta efter 30 får. Hittar jag dom ska jag jaga dom 2 km till en annan hage där det finns bättre gräs för deras lamm. Gjorde detta igår också men hittade bara ett får med 2 lamm. Tog mig 4 timmar. Bra workout. Hittade ett dött får också i en skogsdunge som förmodligen dött när hon förlöst sin unge. Luktade väldigt äckligt. 
Visualisera er en lantlolla med 2 flätor, brandgul overall och 5 storlekar för stora kängor som springer över prärien med armarna upp i luften och låten "I am sailing" i hörlurarna och det är jag. Blir jag klar i tid kommer jag sedan rulla hem i min kärra och avnjuta en fabulös lunch gjord på vem vet vad ur skafferiet. Det är skönt att jobba själv när familjen är borta på eget håll för då kan jag göra saker i mitt eget tempo. Jobbar jag med Rob blir vi klara 15.00 och då har jag inget att göra fram tills läggdags. 

Blir nog lite kanelbulle-bak, kaffe i solen (fina vädret är tillbaka!!) och vikande av tvätt (familjen har utan att det visste det råkat anställa en husa också, hehe!) innan jag sticker ut på kullarna och sprayar mina buskar med dödande medel. 

Sedan ska mina lammungar matas, katterna likaså och en lammstek står på kvällens middagsmeny som jag ska hjälpa Florence att förbereda lite. 

Ska även klippa mina tånaglar tänkte jag. 

Där har vi min fredag. Lär nog få dagen att rulla på. Livet här är så enkelt. Och att jag både tjänar pengar och får ett visum genom detta är rätt sjukt. Jag bara är ju! 
Kommentarer
Postat av: m

Du är fantastisk! Saknar dig! Hjärtegryn! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

2014-07-04 @ 12:15:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Vet inte riktigt vilken kategori denna blogg faller in i. Anledningen till att jag bloggar är också okänd. Här bjuds dock på allt som representerar mig, Ellen. Jag är 18 år, har 8 syskon och tycker om att köpa kläder, laga mat och ha roligt. Ni är alla välkomna att slukas upp av mitt bloggande och läsa!
RSS 2.0