Sydney-partey, lösgodis, lammbebisar och läkerol

Jag åkte till Sydney i lördags och skulle bara stanna en natt för att hälsa på. Söndagens morgonstund med sjusovande och massiv frukost med toast, hashbrown, fattiga riddare, glass, kaffe etc gjorde att slarviga tankspridda Ellen missar tåget hem till farmen! VÄRLDENS bästa Rob svarar då att jag borde stanna till Torsdag och festa järnet eller vad jag nu vill göra då det ändå bara regnar i orange och det var ödet för mig att åka till Sydney och stanna fem dagar extra. 

Sagt och gjort och jag hade de bästa dagarna på länge. Svindyra lång-frullar, biobesök, spontana VIP-kvällar med Tinie Tempah, soff-häng, pizza, beachroad etc! De spontana visiterna blir ofta de bästa! 

Hann med tåget med 1 minut till råga efter att ha rally-åkt med världens mysigaste taxichaufför genom hela Sydney-city för att hitta genvägar för att hinna. På tåget "hem" föll jag en tår som man kan göra när man är bakis och lycklig. Saknar min svenska familj, vänner och är överväldigad över hur bra jag har det. 


Och vad möts jag då av hemma? Ett enormt paket från Sverige och ett nytt lamm! Och han ska överleva!!!!! Vi har köpt ny färsk mjölk och nu jäklar ska här bli lammuppfödning! Och i paketet hitta jag inte bara underställ och raggsockor inför kalla vintern här på landet utan 3 kg saltlakrits, läkerol, branmusli, hur mycket fina myskläder som helst och springkläder som jag ska ha på mig när jag och Rob ska springa ett lopp från Sydney harbour till Bondi! Vi har en challenge så Rob tränar nu för fullt varje morgon för att komma i form. Får la se vem som vinner? 

Idag har jag haft världens finaste start på farmen igen. Solen sken, jag svettades sönder i mitt nya svenska underställ, åt svensk sommarfrukost med frebaco-musli och jordgubbar och efter halloumi till middag har jag nu oändliga hemmakvällar framför mig, jag och häxvrålen <3 Allt handlar om socialt partyliv och farmliv i perfekt moderation och kombination! 

Det är sorgligt att farma

Madicken är död. Lamm dör varje dag men just henne var jag lite extra attached till då vi varit oåtskiljbara i flera dygn. Hon fick någon hjärninfektion så hon blev blind och sen vips var hon död och borta innan jag hann vakna då Rob upptäckt det före mig. Sånt som händer ibland om de inte får den första näringen av sin mamma, då uppstår bakterier som tar kål på dom. 

Sen hittade vi en fårmamma i skogen imorse som hade problem att förlösa. Vi blev tvungna att dra ut 2 små ungar som tyvärr kvävts under resans gång ut ur magen. Var hemskt o se mamman försöka slicka dom till liv och sen ge upp och vandra iväg. Kvar låg två små döda lamm-syskon i skogsdungen. 

Men antar att man inte ska romantisera det så mycket. Det är såhär det funkar på en fårfarm. Får föds och får dör! Har även skurit upp ruttet lammkött vilket var rätt vidrigt tydligen inte vidrigt nog för mig. 

När jag kom hem blödde jag 2 litet näsblod som om vi inte haft nog av blod och död idag. 

Kvällen avslutades med att rädda en lastbil fast i leran med vår gula traktor under en episk stjärnhimmel i bitande kyla. Episk kväll. 


Klockan är 21.00 och finns väl inget bättre att göra än att sova nu. 

Helgfrulle
Detta är tydligen något familjen gör varje lördag&söndag-morgon om alla är hemma. Ricotta-prosciutto-cake, bacon, ägg, korvar, tomatsalsa, avocadosallad, fruktsallad, surdegsbröd och kaffe, milkshake, varm choklad och juice i mängder. No biggie... HUR MYSIGT en helg som denna då det BARA spöregnar och dimman ligger så tät att man ser 3 meter framför sig. Vi är i princip fast i huset då bilarna inte tar sig igenom leran. Nu: Sunday-night-sällskapsspel!

PS. Fick 4 kycklingbebisar idag

Min familj växer. En hundvalp, en lammbebis och 4 små kycklingar. Tvättäkta djurvän nu, hela jag stinker pellets och lammkiss <3
Jag har blivit MAMMA!!!

Detta är rätt sjukt. När jag var ute och åkte i min bil häromdagen för att kolla att alla fårmammor födde ungar som de ska hitta jag en övergiven, bara några minuter gammal (fortfarande kladdig) lammunge. Förmodligen var det en korkad mamma som fått tvillingar som bara ville känna sig vid en av ungarna, vilket innebar att hon nu var MIN. 

Hon SOVER med mig, matar henne varannan timme (sover inte jättemycket om nätterna nej) och jag bär runt på henne i princip hela tiden och tar bilder som vilken stolt mamma som helst.  
Vanligtvis brukar Rob bara "ge upp" de övergivna. Men eftersom han anställt mig har han nu tid med att försöka rädda de lamm som blir lämnade av korkade får. 

Tyvärr är inte chansen 100% att hon överlever då konstgjord mjölk inte är det optimala, men jag gör mitt bästa för att hålla henne vid liv och hon visar än så länge efter 2 dygn framsteg. 

Håll tummarna för Madicken med mig! 


Weekend in Sydney

Hade inte kunnat vara bättre. Vänner, mad pizza 3 dagar irad såklart, bakisbruncher, dans och mys. Jag bjuder er på bilder istället för lång förklaring vad jag hittade på, för jag skuttade mest runt och njöt av mitt liv. "Hemma" i Orange jag av 3rättersmiddag av min fina tillfälliga familj och det kändes förvånansvärt bra att vara tillbaka ute på landet bland djuren, kullarna, den öppna brasan och mina vanliga dagliga dutys.

Lantlollalivet lallar vidare

Senaste dagarna har jag.. Hmm.. Låt mig tänka.

- Åkt motorcykel i högsta speed över kullarna och mitt i skogen i spöregn i jakt på att försöka jaga ihop en flock lammbebisar. Uppdrag misslyckades dock men ny upplevelse vunnen. 

- Vart på action och jag och Robert fick sålt 90 korkade får!

- Skurit halsen av mat-färdiga lamm. Det var väldigt speciellt. Jobbigt, äckligt men efter ett tag ingen big deal. Knasig upplevelse helt enkelt svår att greppa.. 

- Släpat ett ruttet (dött i 2 veckor) efter min bil genom skogen för att skapa ett luktspår till rävarna. Måste skydda våra lammbebisar nu som ploppar ut ur var och varannan mage varje dag!! 

- Lagat massa god mat till familjen. Gjorde misstaget att göra det en gång och nu vill det att jag ska laga middag varje kväll (hehe är detta skryt?) 

- Lite andra random stuff som bygga berg av ved, springturer med min Archie, fikat i stan (inte ofta man tar tag i sitt liv och tar sig ut ÄNDA DIT!!!), raggat på överdrivet stereotypiska ungkarlsfarmare och ätit 3 paket TimTam på 10 dagar...Min hund tuggar strupe under slakten. Förlåt. Det är den snällaste bilden jag har. Tog vidriga bilder att ha som minne...
Ett lite smått missplacerat trendigt café mitt i byfåne-staden. 

DET JAG TÄNKER PÅ MEST NU ÄR ATT JAG SKA TILL SYDNEY PÅ FREDAG OCH STANNA 3 DAGAR. 

Ska bli så j*vla roligt att träffa alla kompisar igen och umgås med folk som klär sig och tänker likadant som jag. 
Dont get me wrong, kommer överens hur bra som helst med familjen och jag och Rob har hur roligt som helst om dagarna, han känns som min farbror och vi kan prata om allt. Men ska bli roligt att ha en dag där man träffar mer än 1 människa och kan ha på sig något annat än en brandgul overall. Tror ni förstår, JAG SKA HA SÅ KUL. 
Vet inte riktigt vilken kategori denna blogg faller in i. Anledningen till att jag bloggar är också okänd. Här bjuds dock på allt som representerar mig, Ellen. Jag är 18 år, har 8 syskon och tycker om att köpa kläder, laga mat och ha roligt. Ni är alla välkomna att slukas upp av mitt bloggande och läsa!
RSS 2.0